Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää (Miss Pettigrew lives for a day). Ohjaus Bharat Nalluri, pääosissa Frances McDormand (Miss Pettigrew), Amy Adams (Delysia Lafosse), Ciarán Hinds (Joe Blumfield), Shirley Henderson (Edythe DuBarry), Lee Pace (Michael Pardue).

Toinen maailmansota tuli luo myös Lontoossa, missä laivueet lensivät jo kaupungin yllä. Nukkavieru kotiopettajatar sai jälleen kerran potkut toimestaan. Hiirulaisen näköinen mutta omapäinen Miss Pettigrew tarjoutui epätoivoissaan Lafossen talouteen töihin. Delysia Lafossella ei kuitenkaan ollut pieniä uppiniskaisia poikia, vaan kaoottinen kolmen miehen loukku sekä laulajan ja näyttelijättären uran kriisi selvitettävänä. Papin tytär kauhistui ensin koko huushollia ja sen emäntää, mutta yllätti sitten itsensäkin ja jäi "yksityissihteeriksi".

Siitä seurasi Guinevere Pettigrew'lle päivä ihmeiden maailmassa. Alaston mies, sikari, alusvaatenäytös Savoyssa, kohteliaisuuksia, muodonmuutos, mutta myös arvo hänellekin naisena. Myös Delysia joutui yhtäkkiä outoon tilanteeseen. Hän uskoi tietävänsä, mitä halusi, mutta tiesikö sittenkään? Nick, Phil vai Michael?

Tarinan naiset olivat erilaisia, tyyliteltyjä versioita ihmisistä, jotka ovat valmiita lähes mihin tahansa saadakseen haluamansa. Delysian ystävätär Edythe oli kuin naispuolinen playboy, joka halusi kaiken, mutta lisäksi Joen puolisokseen; Delysia koki haluavansa tähteyden, rahaa ja miehiä. Guinevere Pettigrew halusi ensin pois rahattomasta ahdingostaan, mutta joutui sotkeutumaan ihmissuhdepeleihin. Niissä peleissä rakkautta teeskenneltiin, huijattiin tai välteltiin. Silti sitä oikeaakin oli ilmassa.

Delysiaa näyttelevä Amy Adamsista tuli mieleen köyhän miehen Nicole Kidman. Jotain samantapaista Adams haki hahmoonsa. Frances McDormand teki roolinsa tyyliin sopivan vähäeleisesti.

Romanttinen komedia, jonka valitsin Mamma Mian sijaan viileän syksyisen sadepäivän kevennykseksi. Ei unohtumaton, mutta kävelin hyvillä mielin sateenvarjon alla kotiin elokuvan jälkeen.