Päiväkävely suuntautui tänään jälleen Jyväskylän tällä hetkellä parhaaseen kahvilaan, Cafe Alvariin. Aalto-museon palvelutason pelastanut yrittäjä on tehnyt todellisen kulttuuriteon vaihtamalla noin maaliskuussa 2008 kahvilatilassa välillä palvelleen kahviautomaatin ihan oikeaan kahvilatoimintaan.

Aalto-museon alakerta ei ehkä ole miljöönä kovinkaan kodikas ja kahvila joutuu noudattamaan museon aukioloaikoja, mutta mahtava palvelu ja loistavat herkut nostavat kokonaisuuden omaan luokkaansa. Vitriineissä on tarjolla monenlaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, jotka maistuvat lämmöllä tehdyiltä. Kahvilasta saa myös lounasta arkisin, mutta esimerkiksi mainiot suolaiset piiraat (tänään kanttarellipiirasta) tarjoillaan salaatin kera myös sunnuntaisin. Tarjolla on kahvin lisäksi myös hyvää haudutettua teetä, mitä milloinkin. Mate-tee on ollut suosikkini.

Palvelu on loistavaa. On ylellistä saada tilauksensa pöytään tarjoiltuna - ja santsikuppi kuuluu hintaan! Tänään maistoin kinuskipäällysteistä, tuorejuustolla höystettyä kakkuihanuutta, jonka jättipalan tuhosin alta aikayksikön. Nam!

Ehkä joku kerta menen tutustumaan myös museon näyttelyyn...Nyt olen käynyt museolla kävelyllä ihan vain kahvilan takia! Suosittelen ehdottomasti.