Cathy Kelly, Unelmista totta. Gummerus 2002. Alkuperäisteos Someone like you 2000. Kääntänyt Terhi Leskinen.

Lomamatkalla Egyptiin kolme erilaista naista ystävystyy keskenään.

Hieman yli kolmekymppinen Emma on naimisissa ja kärsii vauvakuumeesta. Emmalla on ongelmallinen suhde läheisiinsä, “täydelliseen” sisareen, jyräävään isään ja äitiin, jolla todetaan alkava Alzheimerin tauti. Uskaltaako Emma olla oma itsensä?

Sinkku Hannah, 36 v, on toipunut 1o-vuotisesta suhteen yllättävästä päättymisestä miehen lähdettyä kävelemään ja vaihtaa työpaikkaa. Hannah tapaa komean näyttelijän Felixin, joka piirittää häntä kunnes saa haluamansa. Kuka tarvitsee ketä ja miksi?

Eronnut nelikymppinen Leonie on luullut voivansa elää kolmen lapsensa kanssa tyytyväisenä, mutta alkaa kaivata muutosta. Leonie kamppailee myös lasten ongelmien kanssa ja potee mustasukkaisuutta ex-puolison ja tämän siipan lapsilta saamasta huomiosta. Hän tarvitsee itseluottamusta, hyväksyntää ja uskoa onneen.

Irlantilainen Cathy Kelly luotsaa kolme naiskohtaloa yhteen  ja kuljettaa totutun sujuvasti niin henkilöiden elämään kuin heidän vaikeuksiensa keskelle. Kelly antaa samalla lukijalle esimerkkejä siitä, kuinka ongelmia on mahdollista ratkaista tai kuinka ongelmat osaavat ratketa itsestäänkin. Tämä menestyskirja on hyvää kieltä ja hauskasti kirjoitettu, vakavia asioita käsittelevä naisten romaani. Sadat sivut saivat sadepäivänä kyytiä huomaamatta.