Marilyn French, Kesämies. Gummerus (1998). Alkuteos My summer with George, suomennos Paula Karlsson.

Kesämies yllättää siinä, että kirjaa aloittaessaan odottaa lukevansa parin rakkaustarinasta, mutta itse asiassa romaani kertoo naisesta ja hänen rakkausunelmastaan elämänvaiheessa, jossa on yhä vaikeampaa kohdata Sitä Oikeaa. Feministikirjailija French kuvaa samalla Hermionen tien vaatimattomista oloista vaurauteen, useiden avioliittojen ja vaikeuksien kautta.

Hermione Beldamen nimellä romanttisia romaaneja kirjoittava, kuusissakymmenissä oleva kirjailija kohtaa kutsuilla Georgen ja huomaa hullaantuneensa tähän täysin. George vaikuttaa myös lupaavasti hänestä kiinnostuneelta ja haluaa tavata Hermionea innokkaasti. George ei kuitenkaan anna yhteystietojaan, vaan lupaa aina soittaa ja tulla hakemaan, mutta Hermione saa usein pettyä odotuksissaan.

Hermionella on onneksi naisverkosto, johon tukeutua. Ystävilleen Hermione kertoo tavanneensa Miehen ja olevansa tästä tosissaan. Kuultuaan vähäiset tiedot Georgesta ystävättäret varoittavat Hermionea, mutta tämä ei kuuntele, ei edes Georgea, joka sinänsä kertoo, millainen on. Georgen käytös taas on ristiriitaista, eikä Hermione ymmärrä, mitä hän oikeastaan tarkoittaa.

Hermionen kesä meneekin hänen miestä ja rakkaussuhteita miettimiseen ja haaveiluun. George muuttaisi pysyvästi New Yorkiin, he hankkisivat päällekkäiset asunnot, heillä olisi oma elämä mutta he olisivat paljon yhdessä...Hän haluaa tarttua uskomaan siihen, että tämä voisi sittenkin olla jotain suurta. Kirjailijan mielikuvituksella hän osaa tehdä hienoja tulevaisuudensuunnitelmia, vaikka George on nimenomaan varoittanut, että hän ei haluaisi suhteisiin Hermionen kanssa, jottei joutuisi kirjan henkilöhahmoksi! Vaan kuinkas sitten kävikään.

French käsittelee rakkautta ja sen haikeansuloista kaipuuta monitahoisesti ja koskettavasti, vaikka päähenkilö onkin New Yorkin varakkaissa piireissä elävä daami. Romaania ei ole siirapilla pilattu, ja naisten unelmissa on kuitenkin jotain yleismaailmallista. Enkä tarkoita unelmilla kesäasuntoa Long Islandilla ja jättihuoneistoa Viidennellä avenuella.