Twelth Night, Wyndham's Theatre, Lontoo 6.3.2009 klo 19:30. Kirjoittanut William Shakespeare, ohjannut Michael Grandage.

Identtiset kaksoset Viola ja Sebastian haaksirikkoutuvat Illyrian saarelle. Viola (Victoria Hamilton) luulee veljensä hukkuneen ja esiintyy Cesario-nimisenä miehenä saadakseen työtä Orsinon herttuan (Mark Bonnar) miespalvelijana. Cesario-Viola rakastuu herttua-isäntäänsä, mutta joutuu tämän käskystä liehittelemään ylhäisönaista Oliviaa (Indira Varma) myötämieliseksi isännälleen. Olivia kuitenkin tuntee outoa vetoa Violaan ja pakottaa Violan läheisyyteensä - voi kunpa tämän velipoika olisi jo paikalla. Olivian palvelija Malvolio (Derek Jacobi) huijataan uskomaan että Olivia on rakastunut häneen, joten farssisoppa on valmis. A rakastaa B:tä, joka rakastaa C:tä, joka luulee rakastavansa A:ta, joka rakastaa B:tä, ja samaan aikaan toisaalla on D, joka rakastaa C:tä...

Mikä teki vaikutuksen? Häkellyttävän kaunis Indira Varma (Olivia) oli kuin tähtimalli Voguen kannesta. Kovin nimi eli Derek Jacobi (Malvolio) loisti murheineen näytelmän lopussa. Edullinen piippuhyllyn seisomapaikka jyrkästi viettävän katsomon takana ei sinänsä ollut mahdoton katsomapaikka, mutta katselukulma jäi etäisen vinoksi. Näytelmä oli ok, mutta en haltioitunut. Tuntui että tämä saa olla minulle viimeinen Shakespeare-hupailu vähään aikaan; en jaksa innostua esimerkiksi siitä, että mies- ja naispuoliset kaksoset sekoitetaan tuosta vaan toisiinsa ja siitä seuraa lisää kaikenlaista hassua. Nykyteatteri ja -kieli viehättää nyt enemmän.