Cathy Kelly, Best of Friends (2003).

Dunmore on viihtyisä irlantilainen kaupunki, jossa toisensa kohtaavat Erin, Lizzie ja Abby. Erin on onnellisesti naimisissa mutta palaa Amerikasta maahan, josta hän karkasi perheensä luota liki yhdeksän vuoden jälkeen. Lizzie on eronnut, jo aikuisten lasten liki viisikymppinen äiti ja yksinäinen. Abby on tv-juontaja, jonka avioliitto on taitekohdassa uran ja kodin ristiriitojen keskellä - teini-ikäinen Jess-tytär kärsii hänkin kodin ongelmista. Heitä yhdistää paitsi ystävyys toisiinsa myös Sallyyn, joka sairastuu rintasyöpään.

Kelly käsittelee paksussa romaanissaan naisten ja heidän läheistensä kautta elämää monelta kantilta. Ystävyys, äiti- ja tytärsuhde, aviopuolisoiden suhde, avioero, vakava sairaus, yksinäisyys, työelämä ja vanheneminen, uskottomuus, teini-ikäisen murheet, uuden suhteen etsintä... Tämä kaikki lämpimän huumorin ja ymmärtävän kirjoittajan kynästä. Cathy Kellyn maailmassa on sekä aurinkoa että vakavia pilviä, mutta hänen sujuvien romaaniensa lopussa elämä voittaa vaikeuksien jälkeen. Toivoa siis lukijallekin.

Irlantilaisen maailman ilot ja surut voisivat olla mistä hyvänsä. Ainoa asia, mikä tässä rentouttavaksi mutta ajatuksiakin herättäväksi lomalukemiseksi täydellisesti sopivassa kirjassa häiritsi, oli se että ankarasta rahapulasta huolimatta ylikiltillä Lizziellä oli sittenkin muka varaa käyttää tytärtään ulkona syömässä, päästää tämä lohdutusostoksille yms. Mutta jääköön se on hänen ja luottokorttifirman väliseksi asiaksi.