Joan Barfoot, Luck. Phoenix 2005.

Philip kuolee nukkuessaan. Hänen vaimonsa Nora herää kuolleen Philipin vierestä aamulla ja huutaa; saman tien myös talossa asuvat Sophie ja Beth havahtuvat uuteen päivään, jonka jälkeen arki ei ole entisensä.

Barfootin kerronta on lähes armotonta...Hän ei säästele ketään henkilöhahmoista, ei eläviä tai kuollutta. Kansitekstin arvosteluviittaus Mullan alla -sarjan tyyliin osuu maaliin, vaikka hautausurakoitsija onkin vain pienessä sivuroolissa tässä kuolleen ja elävien ympärille kietoutuvassa tarinassa. Philipistä kuullaan lähinnä Noran ja Sophien kautta, joiden tunnot vähitellen avautuvat.

Alkutilanne on arvoituksellinen. Ketä ovat Nora, Sophie ja Beth, entä kuka oli Philip? Design-puuhuonekaluja menestyksekkäästi tehnyt Philip paljastuu Noran ja Sophien avaamisen kautta mieheksi, joka ei tyytynyt vain yhteen naissuhteeseen. Taiteilija Nora tapasi Philipin seitsemäntoista vuotta sitten sattumalta entisen opiskelukaverinsa miehenä, joka hylkäsi vaimonsa Noran vuoksi. Barfoot vihjailee pitkään töhrimisistä ja ikävästi käyttäytyneistä kyläläisistä ennen kuin paljastaa, mikä aiheutti Noran elämää pimentäneet ongelmat. Samoin vie aikansa, ennen kuin hyveisiin uskoneen ja sortuneen Sophien sekä entisen kauneuskuningattaren, nyt Noralle taidemallina poseeraavan Bethin menneisyyden haamut paljastuvat. Sophien rooli talossa on ollut hoitaa arjen asioita ja taloutta Philipille ja Noralle, Beth on tyytynyt poseeraamaan kuten Nora on tauluja varten halunnut (ja tehnyt erikoisia teesekoituksiaan), Nora on keskittynyt taiteeseensa tinkimättömästi. Erikoinen kolmikko.

Joan Barfootin kerronta vie mukanaan. Hän kertoo tarinan hitaasti, tarkoituksellisen kutkuttavasti viivytellen. Ainakin minä tartuin siihen koukkuun! Kirjan luvut keskittyvät pääosin kolmeen päivään, joiden aikana henkilöihin ehtii tutustua eri näkökulmista, ei vain kunkin omasta tai ulkopuolelta. Tähän halusi uppoutua hitaasti ja nautiskellen. Luck - se voi olla tuuria, onnea, onnekkuutta, mitä kullekin. Missä sattuu syntymään, kenet tapaamaan, mitä seuraa yksinkertaisesta mielijohteesta, katseesta, huudosta, kosketuksesta, ja tuuri voi olla hyvää tai huonoa.